M210 installatiegids

Updated by Matt Childs

Uw M210 apparaat installeren

1. Noteer het serienummer en de voertuigregistratie

2. Zoek je OBD-poort
3. Optionele accessoires

Belangrijke informatie

Lees altijd zorgvuldig de gebruikershandleiding voordat u het telematicatoestel aansluit om een veilige en effectieve installatie te garanderen. Elk gebruik, inclusief het aansluiten van het apparaat in de buurt van de motor of het ontstekingssysteem, moet plaatsvinden wanneer de motor niet draait en het contact uitgeschakeld is.

Elke persoon die het telematicatoestel aan een andere persoon overhandigt, moet ook de veiligheidsinstructies en de nodige informatie over het gebruik van het telematicatoestel volgens zijn bestemming overhandigen.

Werkingsbereik product

Temperatuur -30 °C tot +75 °C (tijdens gebruik)

Vochtigheid 95 % RH bij 50 °C

Spanning 9V tot 16V

Compatibiliteit

Het telematicatoestel mag alleen rechtstreeks of via de meegeleverde verlengkabel op een OBD II-poort worden aangesloten. Het is uitsluitend ontworpen voor gebruik in auto's, bedrijfswagens en bestelwagens. Het apparaat is niet ontworpen voor gebruik in vaartuigen, vliegtuigen of andere voertuigen die niet voor de weg bestemd zijn.

Gegevens en telematicadiensten van het apparaat zijn afhankelijk van het feit of het voertuig is uitgerust met een OBD II-poort en of de poort compatibel is met het apparaat. Afhankelijk van de autofabrikant en de gegevens die toegankelijk zijn via de OBD II-poort, zijn bepaalde gegevens zoals de kilometerstand mogelijk niet toegankelijk. Het telematicatoestel is niet waterdicht of waterafstotend en mag alleen in een droge omgeving worden gebruikt.

Disclaimer

Elk gebruik van het telematica-apparaat dat verder gaat dan het bedoelde gebruik als telematica-apparaat in combinatie met MICHELIN Connected Fleet-platformdiensten wordt niet gedekt door het contract met MICHELIN Connected Fleet. Om de correcte werking te garanderen, mag er niet met het telematicavoorziening geknoeid worden en mag de software op het apparaat niet gewijzigd worden.

Het telematicavoorziening werkt niet met telematicadiensten van derden. De OBD-poort is over het algemeen alleen ontworpen voor stationair gebruik. Het is mogelijk dat uw autofabrikant het gebruik van apparaten van derden die permanent op de OBD-poort zijn aangesloten, niet toestaat. MICHELIN Connected Fleet biedt geen garantie of aansprakelijkheid voor het vervallen van OEM-garanties door het gebruik van het telematica-apparaat.

Installatie

Controleer voordat u het apparaat installeert of de OBD-poort toegankelijk is om het telematica-apparaat aan te sluiten zonder de veiligheid van de bestuurder en het voertuig in gevaar te brengen. Het gebruik van de verlengkabel voor de OBD mag de bediening van het voertuig (zoals remmen en pedalen) niet hinderen en het apparaat moet stevig op het voertuig worden bevestigd. MICHELIN Connected Fleet geeft geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid voor foutieve installatie van het telematica-apparaat.

Raadpleeg uw MICHELIN Connected Fleet telematica-overeenkomst voor ondersteuning en garantie voor zelf uitgevoerde installaties door de gebruiker of een niet-geaccrediteerde derde partij van MICHELIN Connected Fleet .

Download de gids

How did we do?